Vacature: Directeur Stichting Mooi Werk (0,6 fte)

Mooi Werk zoekt een Directeur (24 uur per week)!

Stichting Mooi Werk is een projectbureau voor kunsteducatie en cultuurparticipatie in Schiedam en omgeving. Mooi Werk legt verbindingen door middel van kunst: we ontwikkelen geen autonoom aanbod, maar organiseren cultuurprojecten op maat waarbij kunst, creativiteit, samenwerken en samenleven wordt gecombineerd. Mooi Werk werkt vanuit de overtuiging dat een samenspel van alle betrokkenen (wijkbewoners, onderwijs, kunstenaars, vormgevers, culturele instellingen, welzijnsorganisaties, woningcorporaties etc.) positieve perspectieven biedt bij de vormgeving van samenleven.

Mooi Werk realiseert projecten waarin interactie, dialoog en samenwerking centrale thema’s zijn. Inspireren, ontmoeten, verbinden, community building en talentontwikkeling zijn kernwoorden binnen onze projecten. De ontwikkeling en uitvoering van projecten is nauw verweven met de advies- en netwerkfunctie van Mooi Werk op het gebied van kunst en cultuur in Schiedam en omgeving.

Voor het team van cultuurcoaches en cultuurscouts zoekt het bestuur van de stichting per direct een:

Inspirerend, besluitvaardig en verbindend

Mooi Werk gaat zich onder leiding van de directeur voorbereiden om vanaf 2022 een geïntegreerde visie op cultuureducatie en cultuurparticipatie in de wijken van Schiedam in praktijk te brengen.

Op weg daar naar toe:

• ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het huidige Meerjarenbeleidsplan;
  • benoem je in overleg met medewerkers, bestuur en stakeholders accenten in het plan, met het oog op die toekomstige visie;
  • zorg je voor een heldere administratie, een verslag- en evaluatiecultuur waardoor Mooi Werk zichzelf verbetert en naar buiten toe resultaten en effecten van het werk oogst;
  • vervul je een ondersteunende, enthousiasmerende en coachende rol voor de jonge medewerkers en stel je daartoe functieprofielen op.

Onze nieuwe directeur is energiek, communicatief, integer en open. Je beschikt over relevante werkervaring op het gebied van kunst, cultuur, educatie of participatie. Je bent bekend met wijkgericht en sectoroverstijgend werken, kan goed samenwerken op diverse niveaus en je beweegt je op een vanzelfsprekende manier in allerlei netwerken. De directeur heeft een zakelijke blik, een strategisch inzicht en een optimistische kijk op de toekomst.

Als directeur kan je de visie en de werkzaamheden van Mooi Werk zowel mondeling als schriftelijk binnen en buiten de organisatie goed verwoorden; je staat open voor nieuwe ontwikkelingen maar houdt ook vast aan eenmaal afgesproken zaken. Kennis van het Schiedamse Kunst en Cultuur veld strekt tot aanbeveling.

Het betreft een parttime functie (24 uur per week) in loondienst schaal 11 (volgens de CAO Kunsteducatie), eventuele detachering is bespreekbaar. Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar een kandidaat met een cultureel diverse achtergrond.

Ben jij geïnteresseerd in de directeursfunctie bij Stichting Mooi Werk?

We ontvangen je schriftelijke motivatie en CV graag vóór maandag 4 maart 2019 op post@stichtingmooiwerk.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 11 maart.

Heb je vragen over de functie, stuur dan een mail met je gegevens naar Marjan van Gerwen (interim directeur) op marjan@stichtingmooiwerk.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.