Westerhavenbrug

Op 30 november 1937 werd de Westerhavenbrug officieel geopend. 78 jaar later is de brug nodig aan vervanging toe. Mooi Werk brengt samen met (oud) Schiedammers een ode aan de brug.

foto Sjef van Duin

Na onderzoek is besloten om de brug niet op te knappen maar te vervangen door een bijna exacte replica van de oude brug. Met het slopen van de oude Westerhavenbrug gaat een stukje Schiedamse historie verloren. Niet alleen hebben veel Schiedammers herinneringen aan de brug, maar ook aan de Werf Gusto, waar de brug gemaakt is.

foto Sjef van Duin

In het project brengen (oud) Schiedammers een ode aan de Westerhavenbrug, een belangrijke verbinding tussen de Gorzen en Schiedam West, de wijk de Gorzen en Werf de Gusto. In de de Groenelaan was van 1 t/m 30 september een etalagetentoonstelling te zien. Voor jong en oud worden er bruggenworkshops en lezingen over de historie van de Westerhavenbrug, bruggen, de Gorzen en Gusto georganiseerd.

Op 30 september werd de nieuwe Westerhavenbrug feestelijk geopend in het bijzijn van leerlingen van de Willibrordusschool.

Op de website www.westerhavenbrug.nl wordt het bouwproces rondom de oude en nieuwe Westerhavenbrug op de voet gevolgd en vastgelegd.