Verhalen op Sterk Water

Voor het project Verhalen op Sterk Water gingen de cultuurscouts op zoek naar verhalen van (oud)bewoners van de Wetenschappersbuurt, Schiedam Oost.

Buurt 15 van de Wetenschappersbuurt verandert vanaf voorjaar 2015 flink. Een gedeelte van de wijk wordt binnenkort gesloopt. Sommige bewoners moeten verhuizen, terwijl anderen op hun vertrouwde stek blijven. Niet alle bewoners zullen kunnen terugkeren in de nieuwe huizen. Met het verdwijnen van de bewoners, verdwijnt ook een stuk geschiedenis van de wijk.

VoSW-CK

Iedere wijk heeft ze; uitzonderlijke bewoners met hun bijzondere verhalen. Over het leven van vroeger in de buurt en op straat. Over hoe de buurt voor elkaar zorgt en op elkaar let en over hoe hele families samen opgroeiden in de wijk en ook de kinderen er zelf weer gingen wonen. Het bijzondere van de Wetenschappersbuurt wordt in Verhalen op Sterk Water vastgelegd, als een tastbare herinnering voor alle (oud)bewoners. Om met een glimlach nog eens terug te kunnen kijken naar dat wat geweest is.