Scootmobiel kunstroutes

Sinds juni 2015 bieden de cultuurscouts van Mooi Werk en de ambulant ouderenwerker van Seniorenwelzijn kunstroutes aan voor mensen in een scootmobiel.

Scootmobielroute door Schiedam West

De scootmobielroute is ontstaan als verlenging van de culturele fietstochten door de negen Schiedamse wijken. De routes zijn zodanig aangepast dat ze nu ook te volgen zijn per scootmobiel. Deelnemers kijken hun ogen uit tijdens de rit langs Schiedamse kunstwerken. De tochten zijn bedoeld om kennis te maken met kunst maar ook met andere scootmobielrijders.

In mei 2019 is de nieuwe reeks scootmobielroutes gestart. Om en om is er een culturele en een historische route. De historische routes worden in samenwerking met de Historische Vereniging Schiedam georganiseerd.

Bekijk hieronder het lente- en zomerprogramma van de Scootmobielroutes 2019: