Oost (s)maakt

In Schiedam-Oost is het platform Creatief Ondernemend Oost opgericht. Een platform van bewoners uit de wijk, creatief in de breedste zin van het woord: kunstenaars, communicatiebureaus, ontwerpers, ambachtslieden, muzikanten.

foto Femke Wieringa

Het eerste evenement dat georganiseerd werd door COO was Oost (s)maakt, een creatief eet- en feestfestijn voor en door bewoners uit Schiedam-Oost. Het feest vond plaats vlakbij ‘het Stoompie’ op de Marconiweg.

Oost (s)maakt werd beleefd op een zaterdag in september 2016, met food & acts uit alle windstreken. Iedereen uit Schiedam-Oost was welkom om te genieten van culinaire en culturele activiteiten.
Met dans door leerlingen uit de bovenbouw van de Sint Jansschool onder leiding van DansZee, blues opa Cor Roelse zong, poppentheater Aap van Poot, Nederlandse covers van de funky band Dutch Blender, live percussie onder leiding van Bennie’s Business, topartieste Kizzy en een gastoptreden van het koor Geluid uit Zuid. De presentatie was in handen van actrice en Schiedam-Oostbewoner Anne Rats (oprichtster van Schiedams theatergezelschap De Stokerij).