EYE ATTACK

In samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam verzorgde Mooi Werk een educatief programma dat in teken stond van de tentoonstelling Eye Attack.

Tijdens de tentoonstelling Eye Attack in het Stedelijk Museum hielden Optical Art en kinetische kunst je voor de gek; je ziet niet wat je denkt. De kunstenaars in deze tentoonstelling weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken.

Mooi Werk heeft op diverse plekken in Schiedam workshops rondom het thema Op Art georganiseerd. Deelnemers kregen een rondleiding in het museum en daarna een workshop op eigen locatie. Cursisten van de kunstklas bij de Buurtvrouw in West, de creagroep van het Wibautplein in Nieuwland, meiden en dames uit Groenoord en de amusegroep uit Schiedam-Noord deden mee. Op 3 juni 2017 was een presentatiedag in het museum waar de gemaakte kunst tentoongesteld wordt.

Andere projecten van Mooi Werk stonden ook in teken van Op Art.  Zo waren de docenten die deelnemen aan ons project Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) op 29 maart 2017 uitgenodigd voor een gratis workshop over het onderwerp optische kunst. Daarnaast is Eye Attack geïntegreerd in de wijkcultuurklassen Nieuwland en Groenoord. Docent Femke Wieringa heeft in haar lessen aandacht besteed aan Optical Art en met de kinderen een bezoek gebracht aan het museum. Ook was er een lezing van kunsthistoricus Lilian Boes voor 50 cursisten uit Schiedam-Zuid waarbij deze bijzondere kunstvorm centraal stond. Deze groep bezocht daarna ook de tentoonstelling.