Nieuwe Familieverhalen uit Oost

Rond kersttijd heeft bijna iedereen wel iets te doen met of te vertellen over familie. Is Schiedam Oost haalt Stichting Mooi Werk in samenwerking met bewoners familieverhalen op.  Mooie verhalen, verdrietige verhalen, spannende verhalen. Samen denken we na over hoe we deze verhalen op een creatieve manier zichtbaar kunnen maken in de wijk.

Na de eerste resultaten, waarbij portretten van wijkbewoners Batya, Wioletta en Nicolette te bewonderen waren in het Stedelijk Museum Schiedam, is er nu een nieuwe reeks familieverhalen gemaakt. Dit keer komen Annemarie, Nancy, Adrien en de familie Stojanoski aan het woord.

Voor een volledig overzicht van de portretten, klik hier om naar de projectpagina van Familieverhalen uit Oost te gaan.

Annemarie Tel:

Muziek is de rode draad in mijn leven. Als kleuter ging ik al mee naar mijn moeders pianoles en al snel kroop ik zelf ook achter de toetsen. Toen ik zeven jaar oud was, kreeg ik voor het eerst een gitaar in mijn handen. En die heb ik nooit meer losgelaten. Als tiener uitte ik mijn emoties door eindeloos op de snaren te pingelen. Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium en inmiddels stuur ik met veel passie verschillende projecten aan om mijn missie – muziekonderwijs voor alle kinderen op de wereld – kracht bij te zetten.

Ook in ons gezin speelt muziek een belangrijke rol. Mijn man speelt net als ik gitaar en de piano heeft een prominente plek in de woonkamer. We zingen veel, draaien vaak muziek en bezoeken regelmatig concerten. Onze drie dochters van 15, 14 en 7 jaar maken er spelenderwijs mee kennis. Twee van de drie doen af en toe mee aan grote theater- en dansproducties. De jongste zei laatst: ‘Mam, als ik zing gaat alles makkelijker’. En zo is het.

Foto: Rick Stolk I Tekst: De Stijlerij