Exposities in en rondom het Schreihuisje

Mooi Werk presenteert twee fotoprojecten in en rondom het Schreihuisje op het Hoofdplein tijdens het Fotofestival Schiedam 2015.


Like a Pearl in my Hand
Carina Hesper (1983)

Het Schreihuisje is de blik naar de wereld en met de tentoonstelling Like a Pearl in my Hand -ontwikkeld en gefotografeerd in China- halen we die verre wereld en lange geschiedenis tussen China en Nederland naar Schiedam. De betrekkingen tussen China en zeelieden uit de Nederlanden ontstonden in de 17e eeuw in de kustgebieden van China. De portretten van de Chinese weeskinderen sluiten aan bij het thema afscheid nemen. Zoals de vrouwen van de zeelieden moesten afwachten of hun geliefde nog terug zou keren van zijn vaart, moeten deze kinderen meerdere keren in hun leven afscheid nemen voordat ze hun ‘forever family’ vinden.

De bezoekers van deze fototentoonstelling in de openlucht kunnen niet volstaan met alleen maar kijken, maar moeten er hun best voor doen om überhaupt iets te zien te krijgen. Als de beelden hun geheim eenmaal prijs gegeven hebben bestaat de kans bewogen te worden door ontroering van het lot van deze kinderen.

Waterwerken
Hans Sloot (1964)

foto-installatie, 2015
10 foto’s formaat 85x125cm op polyester doek

Het merendeel van de foto’s in deze installatie is gemaakt in de Wiltonhaven, zowel van de bedrijven als van het water. Daarnaast zijn er enkele foto’s te zien die Hans maakte tijdens zijn reizen naar Schotland en Nieuw-Zeeland. De overeenkomsten zijn duidelijk: Hans is gefascineerd door texturen, structuren en kleuren van scheepshuiden, het water en de natuur.
Hans Sloot laat in de installatie ‘Waterwerken’ foto’s zien die zijn gemaakt in de Wiltonhaven, zowel van de bedrijven als van het water. Daarnaast zijn er enkele foto’s te zien die Hans maakte tijdens zijn reizen naar Schotland en Nieuw-Zeeland.

Te zien op 16, 17, 18 en 23, 24 en 25 oktober 2015 tussen 14.00 en 17.00 uur.