What’s in a name, een avond over hokjes en labels

Kies maar een etiketje

Vluchteling, homo, buitenlander of transgender. Een label is zo opgeplakt en in een hokje ben je zo gestopt. Maar wat als we die labels laten voor wat ze zijn en gewoon kijken naar de M van mens?

Theatervoorstelling in het Wennekerpand

LHBT Schiedam, de cultuurscouts van Mooi Werk en diverse Schiedammers maken en spelen de theatervoorstelling ‘What’s in a name’. Een voorstelling over stereotypes maar ook over je lievelingsliedjes, wat je het liefste eet op je verjaardag en de betekenis van je naam. Voorafgaand aan de voorstelling vertellen Schiedammers hun verhaal over hokjes en labels.

Coming-out day

Op 11 oktober is het internationale coming-out day. Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het moment waarop een LHBT’er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.
Voor de tweede maal op rij grijpen LHBT Schiedam en de cultuurscouts deze gelegenheid aan om diversiteit te vieren. De zaterdag die het dichtste bij de 11e ligt, wordt geprikt om Schiedam in al haar verscheidenheid te vieren. Dit jaar staat het Wennekerpand op 7 oktober geheel in het teken van verschillende Schiedamse smaken.
‘What’s in a name’ begint om 20.30 uur in de grote zaal van het Wennekerpand.