Couleur Locale Schiedam

Couleur Locale is de netwerksite van de cultuurscouts Schiedam. Op dit platform kunnen Schiedammers een profiel aanmaken en daarmee ‘lid’ worden van het Couleur Locale netwerk van de cultuurscouts.

foto Hans Sloot
Leden kunnen via de website een eigen project starten en nemen via het platform kennis van de diverse activiteiten van andere leden op het gebied van kunst en cultuur in diverse wijken van Schiedam.
De Schiedamse cultuurscouts ondersteunen wijkbewoners bij het samenstellen van een cultureel programma, met kunst in de openbare ruimte, met culturele festiviteiten, met cursussen over muziek of de kunstgeschiedenis, met muurschilderingen of met het zoeken van oefenruimtes of expositiemogelijkheden, enz. De cultuurscouts werken onder de vleugels van Mooi Werk en in opdracht van de gemeente Schiedam.